Dit zijn onze leden


Bedrijfsgegevens

Opplant materiaal voor de laanbomenteelt

Boomkwekerij P. Heijms is gespecialiseerd in het kweken van laanboomspillen en jonge laanbomen. Op de lemige zandgrond van Oirschot kweken we op 10 hectare spillen, in de maat 200-250 cm t/m 10-12 cm.

Dit doen we met een eigen team van gemotiveerde vakmensen.

  • 70% van onze productie bestaat uit spillen die veredeld zijn door enten en oculeren.
  • 10 % van de productie wordt gestekt, d.m.v. zomer en winterstek.
  • 20 % is het overige plantgoed dat bestaat uit zaailingen.

Met onze spillen zijn onze afnemers verzekerd van een gezond en betrouwbaar product, dat zij opplanten en vervolgens af kweken, waarna het naar de eindgebruiker gaat.

Een van de specialisaties van Boomkwekerij P. Heijms is het veredelen.

De belangrijkste vermeerderingsmethoden op ons bedrijf is enten en oculeren. Dit is een specialisme dat we sinds vele jaren uitvoeren en waarin we enorm veel vakmanschap en kennis hebben verworven. Zodat we u ook van grotere aantallen, in een uitgebreid assortiment, laanboomspillen kunnen voorzien. Van Acer tot Zelkova.

Een van de speerpunten van Boomkwekerij P. Heijms is kwaliteit.

Wij hebben kwaliteit hoog in ons vaandel staan! U koopt een rechte spil met een juiste vertakking en een gezond wortelgestel. Daarnaast is het een sterke, weerbare spil met een goede aangroeikracht en dus een laag uitvalpercentage. Door onze mechanisatie kunnen we optimaal rooien en liggen onze spillen maar kort bovengronds. Ze gaan direct naar binnen waar ze gesorteerd en gebundeld worden. We hechten er namelijk grote waarde aan dat uitdrogen geen kans krijgt, en Uw plant direct verder groeit.